Workshop Katvriendelijke vachtverzorging

Help! Mijn huis ligt vol kattenharen en Poespoes wil zich niet laten kammen! Poespoes heeft klitten in haar vachtje maar ik krijg ze er niet uit geborsteld! Elke keer is het een gevecht om Poespoes te verzorgen! Een doos vol met kammen en borstels maar welke moet ik nu gebruiken?

Herkenbaar? Voor velen onder ons wel. Maar het kan anders!

Daarom heb ik mij laten inspireren en begeleiden door een van dé kattentrimsters uit Nederland, Wendy Govers. Misschien ken je haar wel van haar boek “klitvrije kat, Zo doe je dat".

De eerste workshop was een succes. Na corona zal deze op regelmatige basis georganiseerd worden, voor jullie, kattenbaasjes. Ik leer je hoe je op een katvriendelijke en vachtbesparende manier de vacht van je katje kan verzorgen. Ik laat je zien hoe je de band met je katje kan versterken en dat elke kambeurt geen gevecht hoeft te zijn. In kleine groepjes, gaan we gedurende een uurtje praten over de vacht van een kat, welke materialen je kan/mag gebruiken om te kammen, hoe je makkelijk klitjes kan verwijderen, wat we kunnen doen om het vachtje te herstellen … dit en nog veel meer.

Ik kijk er alvast naar uit jullie te helpen je katje te helpen!