top of page

Ontstaan Cat's Precious Kattenpension 

Al sinds klein meisje was ik verzot op katten. Hun zotte kuren, hun zacht vachtje, hun lieve oogjes, maar vooral hun eigenzinnig karakter, maakten hun onweerstaanbaar. Toch heb ik nooit een eigen katje gehad tot het moment dat ik van mijn man een katje kreeg voor mijn verjaardag. Onwetend en in de euforie van een katje, gingen we op een zaterdagmorgen naar een Petcenter en kozen er een lief klein katje uit. Het was een Brits korthaar, lilac katertje. Een schat van een katje dat we Basal doopten. Ons huis was niet meer hetzelfde en de liefde van Basal was een ware openbaring. Maar de vreugde was van korte duur. Na 5 maand werd ons Basalleke ziek, FIP. Een ziekte die fataal werd voor ons klein ventje. Het verdriet was groot toen hij op mijn schoot insliep. Het huis was leeg en het gemis enorm, ondragelijk.

Het afscheid van ons Basalleke was juist vóór onze zomervakantie. Mijn man en ik besloten toch op vakantie te gaan en nadien uit te kijken naar een nieuw katje. Maar deze keer zouden we beter opletten en ons eerst goed bevragen waar we ons nieuw pluizenbolletje zouden halen. Het is in die tijd dat ik veel beginnen lezen ben over katten. Via internet ging ik de sites van Catteries af, nam contact op met fokkers en ging naar elke kattenshow in de buurt. We vonden een Cattery Van Britse Korthaar katten in Onze-Lieve-Vrouw Waver. Een witte poes had juist een nestje van 2 kleintjes. Eentje ervan stierf heel snel. Maar het katje dat overbleef verwarmde ons hart. Ons besluit stond vast: dit ventje zouden we adopteren, Sjoe Van de Leibeekhoeve. Een prachtige grote knuffelbeer is hij geworden. Omdat Sjoe tijdens de dag alleen was en nogal verlegen als er bezoek kwam, besloten we er een tweede katje bij te nemen. In een Cattery in Dendermonde was een moederpoes zwanger en zij gaf ons een tweede Brits Korthaar Chocolat katertje, Pipoli’s Djako. Sjoe en Djako kunnen het goed met elkaar vinden en het zijn allebei lieve katers die graag knuffelen en graag in ons gezelschap vertoeven.

Door de liefde van Sjoe en Djako ben ik mij nog meer beginnen toeleggen op het gedrag en het leven van katten en zijn er in huis nog een aantal katjes bijgekomen. Ik volgde een cursus Uitbater honden- en kattenpension via Syntra en mijn droom ging in vervulling: mijn eigen kattenpension!

Uit ervaring weet ik dat het niet gemakkelijk is om als baasje je lieve tijger achter te laten als je er zelf niet kan voor zorgen. Dit kan om diverse redenen zijn: vakantie, zakenreis, ziekenhuisopname, niet mobiel zijn, verbouwingen …

Op dat moment is het belangrijk dat je katje de nodige verzorging en aandacht krijgt.

Dat is juist wat ik je katje wil geven tijdens haar verblijf bij Cat's Precious.

Sjoeke, Djako, Pepijn en Hanni zijn ondertussen in de kattenhemel. Het gemis blijft groot.

Dit zijn mijn kattenkindjes: Baron, Buzzer, Cullin & Wolfje.

Basal
Sjoe
Djako
Pepijn
Hanni
Baron
Buzzer
Cullin
Wolf
bottom of page