top of page

Klittencontract en Welzijn van je katje

 

Als kattentrimster gaat het welzijn van je katje boven alles. Ik werk daarom kat- huid- en vachtvriendelijk. Dit wil zeggen dat:

  • er genoeg tijd wordt uitgetrokken om het katje op een rustige manier te verzorgen

  • het katje niet wordt vastgezet en nergens wordt toe gedwongen

  • de vacht zoveel mogelijk wordt gespaard zodat de natuurlijke groeicyclus van de vacht niet wordt verstoord

  • sterk geklitte en vervilte delen worden weggeschoren, wat minder ingrijpend is dan uitkammen

  • volledig scheren gebeurt enkel op advies van de dierenarts of wanneer de ganse vacht in klit zit

  • er wordt gewerkt in een katvriendelijke omgeving met geurverrijking aangepast aan katjes

  • elk kattenouder ontvangt advies op maat van haar/zijn katje

  • de verzorging van katjes gebeurt op andere dagen dan die van honden

 

In geval van nood, zal ik alle nodige maatregelen treffen voor het welzijn van je katje en indien nodig de dierenarts raadplegen. Indien de vacht van je katje zo geklit is, dat een normale vachtbehandeling niet meer mogelijk is, rest er mij helaas nog maar één mogelijkheid en dat is kort scheren. Het uitborstelen van klitten en vervilting is nl heel pijnlijk en heel dieronvriendelijk, de huid zal bij uitborstelen ook meer beschadiging oplopen dan bij kort scheren. Klitten en vervilting kunnen ook schade aanrichten aan de algemene gezondheid van je katje. Let op, een kattenvachtje is geen hondenvachtje, het resultaat van scheren zal mogelijks niet egaal zijn en er zullen misschien hier en daar nog wat piekjes zitten. Het trimsalon is niet verantwoordelijk voor het minder mooie resultaat. Door het kortscheren kunnen irritaties en wondjes ontstaan, het trimsalon kan hiervoor niet verantwoordelijk worden gesteld.

Ook bij oude katjes, of katjes die pijn hebben in de pootjes, zal het resultaat niet altijd zijn zoals verwacht. Het trimsalon kan hiervoor niet verantwoordelijk gesteld worden. Sommige behandelingen zijn nl te pijnlijk en erg dieronvriendelijk. Bij vermoeden van ziekte of pijnlijke gewrichten zal ik je doorverwijzen naar je dierenarts om je katje  de juiste behandeling te laten toedienen, zodat een volgend trimbezoek minder pijnlijk is voor je lieveling.

Bij senior katjes, vanaf de leeftijd van 7 jaar is het trouwens aangewezen om periodiek een senior-check te laten doen door je dierenarts.

Bedankt voor je begrip.

bottom of page