top of page

Tarieven Kattentrimsalon

- Bij katjes doe ik een eerste controle van de vacht terwijl het baasje er nog bij is. Zo kan ik bepalen welke verzorging nodig is om de trimbeurt zo aangenaam mogelijk te laten verlopen, maar ook zonder al te veel pijn.

- Borstelen/uitkammen of scheren: ik probeer zo veel mogelijk te borstelen en te kammen maar soms is scheren de enige oplossing. Een katje volledig scheren doe ik enkel wanneer de vacht volledig vervilt en geklit is, of op advies van de dierenarts. Dus echt enkel als het niet anders kan. Kleinere viltplekken worden geschoren. Dit omdat dit minder ingrijpend is voor het katje en de vacht. maar belangrijkste is dat de trimbeurt aangenaam blijft en niet te pijnlijk en vooral dat het katje verlost is van die pijnlijke klitten en vervilting.

- De duur van het trimmen van een katje ligt tussen de 15 minuten tot max. 1 uur. Indien 1 uur niet genoeg is, dan zal een vervolgafspraak gemaakt worden. Het tarief van de trimbeurt ligt vast, naargelang de verzorging.​​

  • Enkel nageltjes knippen = 5 euro

  • Sommige katjes laten zich totaal niet behandelen. Wanneer ik na 20 minuten merk dat je katje niet behandeld kan worden omdat ze te gestresseerd is of te agressief, dan wordt een bedrag aangerekend van 20 euro (voor gereserveerde tijd in agenda, schoonmaakkosten, advies). Ik bekijk dan samen met jou hoe we dit kunnen oplossen zodat een volgende trimbeurt wel aangenaam kan zijn voor je katje.

  • Katjes dienen vrij te zijn van parasieten. Zie ik dat er toch vlooitjes in de vacht zitten dan wordt een meerprijs aangerekend van 20 euro en moet het katje eerst hiervoor behandeld worden. De dierenarts kan je hierbij verder helpen.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Extra service

- taxidienst: indien het baasje zelf het katje niet kan brengen of terug ophalen,

kunnen wij dit doen. Binnen de gemeente Haaltert is dit gratis.

Daarbuiten vragen wij hiervoor een bijdrage van 0,50 euro/km (km worden berekend via Google Maps).

 

Konijnen en langharige cavia's

 

  • volledige verzorging:

borstelen, kammen, verwijderen van dode haren, bijknippen, nageltjes knippen, ogen en oren proper maken

konijntjes = 50 euro -  cavia's = 40 euro​

  • scheren:

indien er te veel knoopjes en/of vervilting is, dan zal het konijntje of de cavia moeten geschoren worden. Dit is het meest diervriendelijke en zal enkel in uiterste gevallen gedaan worden​!!

konijntjes = 55 euro - cavia's = 45 euro

 

Three Cats Playing

kittengewenning

het is belangrijk dat kittens van jongs af aan geleerd worden om opgepakt te worden, dat pootjes, hoofdje, oortjes aangeraakt worden, dat het deel naar de staart toe aangeraakt wordt.
Leren kittens dit op heel jonge leeftijd en wordt dit regelmatig herhaald en uitgebreid met kammen en borstelen, dan zal een trimbeurt voor hen ook op latere leeftijd iets aangenaams zijn.
 
Een kittengewenning duurt 15 minuutjes - een katje is kitten tot de leeftijd van 6 maand
 
15 euro

basis vachtverzorging

borstelen

uitkammen

verwijderen/scheren van klitten en viltplekken

oogjes en oortjes proper maken

puntjes van de nageltjes knippen

vachtadvies

max 1 uur

 

50 euro 

extreme vachtverzorging

scheren van bijna de volledige vacht

oogjes en oortjes proper maken

puntjes van de nageltjes knippen

 

 

vachtadvies

max 1 uur

 

65 euro

 

 

 

 

Opgelet

een kat scheren is enkel wanneer er te veel klitten en vervilting zijn over gans de vacht of op advies van de dierenarts.

borstelen

uitkammen

oogjes en oortjes proper maken

puntjes van de nageltjes knippen

 

 

vachtadvies

max 15 minuutjes

20 euro

onderhoudsbeurtje

bottom of page