top of page

Huisregels en algemene voorwaarden

Cat's Precious is ontstaan uit liefde voor dieren. 

Bij een eerste bezoek neem ik de tijd om de kattenouder en het katje te leren kennen. Vertrouwen en vertrouwen geven is belangrijk als je met dieren werkt. Je ontvangt op voorhand een vragenlijst, zodat ik me een beeld kan vormen over je katje.

Als het tijdens de verzorging allemaal wat te spannend wordt, zal ik je katje even laten rond lopen. Even knuffelen, spelen of een snoepje zodat de stress bij je katje niet te hoog oploopt. 

Ik streef er steeds naar dat je diertje Happy naar huis gaat, want diertje Happy, baasje Happy en ik Happy.

Afspraken

 • Bij het vastleggen van een afspraak, is deze bindend. Zonder tegenbericht binnen de 24u, wordt de afspraak als definitief beschouwd.

 • Annulatie of verplaatsen van de afspraak kan kosteloos tot 48u voorafgaand aan de verzorging. Annuleer of verplaats je de afspraak minder dan 48u op voorhand, of ben je de afspraak vergeten, dan zal ik deze jammer genoeg moeten aanrekenen. Uiteraard hou ik rekening met uitzonderlijke omstandigheden.

 • Kom op tijd.  Kom je meer dan 15 minuten te laat (zonder te verwittigen) dan zal de afspraak moeten verzet (en betaald) worden, zodat het volgende katje op tijd kan verzorgd worden. Ik voorzie max. 1 uur per katje en tijdens die tijd gaat al mijn aandacht naar het katje.

 • Breng bij elke afspraak, indien mogelijk, een dekentje mee met de geur van je katje. Dit geeft sommige katjes steun als ze de geur van thuis ruiken.

 • Het is aangeraden na de verzorging reeds een nieuwe afspraak vast te leggen zodat je katje steeds tijdig kan verzorgd worden. Vaste klanten krijgen voorrang.

 • Een afspraak maken kan telefonisch (laat zeker een berichtje achter als ik niet direct kan opnemen, dan bel ik zodra ik kan terug, vergeet niet je naam en naam van je katje of boodschap in te spreken), via WhatsAppp, via mail of via de website.

 • Katjes van hetzelfde gezin, die echte vriendjes zijn, komen best samen naar de verzorging.

Brengen en afhalen

 • Breng je katje op het afgesproken uur en kom hem/haar op het afgesproken uur terug afhalen (wanneer je niet bij de verzorging blijft). Wanneer je later dan 15 min. na het afgesproken uur, en zonder te verwittigen, je lieveling komt afhalen, wordt een opvangprijs van 10 euro aangerekend +  5 euro per bijkomen kwartier.

 • Jij als kattenouder mag tijdens de verzorging bij je katje blijven. Indien het gedrag van je katje het niet toelaat of wanneer het minder stressvol is voor je katje, zal ik vragen niet te blijven.

Vooraf de verzorging

 • Behandel je katje een week voor de verzorging met anti-vlooienmiddel, dit geldt ook voor binnenkatjes (ook zij kunnen geplaagd worden door deze vervelende beestjes), tenzij je dit regelmatig doet en het niet langer geleden is dan 3 maand, of volgens het advies van de dierenarts, of wanneer je katje een vlooienbandje draagt dat nog geldig is! !

 • Haal het product bij de dierenarts, deze hebben de meest recente producten in huis.

Gezondheid en gedrag

 • Indien je katje vlooien heeft, zal ik dit melden. In dat geval zal je katje zo snel mogelijk moeten opgehaald en behandeld worden (ook thuis alles wassen en meerdere keren stofzuigen). Vraag raad aan je dierenarts. Het trimsalon zal nadien volledig ontsmet en behandeld moeten worden. Hiervoor wordt een extra vergoeding van 20 euro aangerekend, bovenop de gewone prijs.

 • Indien er gezondheids- en/of gedragsproblemen zijn, gelieve dit vooraf de verzorging te melden. Deze info wordt op de klantenfiche genoteerd. Bij risicodieren (oud, ziek, allergie, huidproblemen) vraag ik een document "klittencontract en Welzijn" te tekenen.

 • Wanneer ik tijdens de verzorging gezondheidsproblemen merk, zal ik je doorverwijzen naar de dierenarts.

Betaling

 • De betaling gebeurt cash, via payconiq of BC app, direct na de verzorging.

Tips bij thuiskomst, na de verzorging

 • Zet bij thuiskomst, het reismandje op de grond en open het deurtje, laat dan je katje op eigen tempo uit het mandje komen. Ga niets forceren.

 • Heb je nog katjes thuis, dan kan het zijn dat er wat spanning ontstaat, omdat het katje dat verzorgd werd misschien wat anders gaat ruiken. Zet het katje dat op verzorging is geweest dan even in een aparte kamer (zorg dat ze daar alles heeft: eten, drinken, kattenbak, klimgelegenheid, mandje). Wissel dan met een dekentje de geuren van de katjes terug uit. Katjes zijn nl heel gevoelig voor geur!

bottom of page