top of page

Klittencontract en Welzijn van je viervoeter

 

In geval van nood, zal ik alle nodige maatregelen treffen voor het welzijn van je hondje, katje, konijntje of cavia en indien nodig de

dierenarts raadplegen. Indien de vacht van je diertje zo geklit is, dat een normale vachtbehandeling niet meer mogelijk is, rest er mij helaas nog maar één mogelijkheid en dat is kort scheren. Het uitborstelen van klitten en vervilting is nl heel pijnlijk en heel dieronvriendelijk, de huid zal bij uitborstelen ook meer beschadiging oplopen dan bij kort scheren. Klitten en vervilting kan ook schade aanrichten aan de algemene gezondheid van je viervoeter. Het extra werk voor scheren zal aan het baasje doorgerekend worden, het resultaat zal mogelijks niet zijn zoals ik verwacht of zoals je van een trimsalon gewend bent. Het trimsalon is niet verantwoordelijk voor het minder mooie resultaat. Door het kort scheren kunnen irritaties en wondjes ontstaan, het trimsalon kan hiervoor niet verantwoordelijk worden gesteld. Na het verwijderen van de klitten, de vervilting en het scheren, kan je diertje gaan krabben of met de oren gaan schudden. Ook hiervoor is het trimsalon niet verantwoordelijk.

Ook bij oude dieren, of dieren die pijn hebben in de pootjes, zal het resultaat niet altijd zijn zoals verwacht. Het trimsalon kan hiervoor niet verantwoordelijk gesteld worden. Sommige behandelingen zijn nl te pijnlijk en dieronvriendelijk. Kleine knipongelukjes kunnen soms niet vermeden worden omdat het diertje door pijn soms heel onverwachte bewegingen maakt. Ook hiervoor kan het trimsalon niet aansprakelijk worden gesteld. Bij vermoeden van ziekte of pijnlijke gewrichten zal ik je doorverwijzen naar je dierenarts om je diertje de juiste behandeling te laten toedienen, zodat een volgend trimbezoek minder pijnlijk is voor je lieveling.

Bedankt voor je begrip.

bottom of page