top of page

Gebitsproblemen bij katjes

Februari is tandjesmaand bij veel dierenartsen. Maak hiervan gebruik om het gebit van je katje eens te laten checken.


Wist je dat heel veel katjes boven de 3 jaar tandproblemen hebben? Dit kan gaan van ontstoken tandvlees, kapotte tand, tandplak, tot een ontstoken tandwortel. Ook gezwellen komen soms voor.


Veel baasjes merken niet dat er iets mis is met de tandjes of het tandvlees … en dat is heel normaal. Katten zijn meesters in het verbergen van pijn. Want pijn laten zien is een teken van zwakte.

In de vrije natuur kunnen katten en katachtige niet zwak zijn, ze moeten kunnen jagen voor eten, om te overleven. Als ze zwak zijn, zijn ze ook een gemakkelijke prooi voor andere roofdieren.


Waarom vind ik het mijn taak ook eens naar het gebit van jullie katje te kijken?


Onlangs was Bowie op verzorging. Hij reageerde niet zoals anders. Was prikkelbaar en had het snel gehad met de verzorging. Baasje vertelde me dat hij ook thuis anders was. Toen ging er bij mij een belletje rinkelen. Is er iets met Bowie? Heeft hij ergens pijn? Toen ik in zijn bekje keek, zag ik dat een tandje afgebroken was. Die tand zag er ook wat verkleurd uit en het tandvlees zag wat rood. Met een doorverwijsbriefje voor de dierenarts, waarop ik noteerde wat ik had vastgesteld en een foto (opgelet dit is geen diagnose maar wat ik vast stel), maakte baasje een afspraak.

Conclusie: Bowie zijn tandvlees is ontstoken en krijgt hiervoor nu medicijntjes. Hopelijk is hij snel beter.Heb je vragen over het kattentrimsalon of heeft je katje knopen in zijn/haar vachtje, neem dan contact met me op via 0473 42 82 56 of catsprecious@gmail.com.

Zo kan je kleine tijger snel geholpen worden.


Liefs en dikke knuffels aan de kleintjes

Annick


note: het verhaal en de foto van Bowie is met akkoord van het baasje


26 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comentários


bottom of page