top of page

KattentrimKeurmerk

Een keurmerk voor kattentrimmen? Inderdaad … een keurmerk voor kattentrimmen én kattentrimsters!


Sinds kort mag ik dit keurmerk dragen, na screening door een team van 4 kattentrimsters die kat- en vachtbesparend werken.


Wat betekent dit voor jou als kattenbaasje?

Een kattentrimster die het KattentrimKeurmerk draagt , werkt katvriendelijk en vachtbesparend. Dit wil zeggen dat alle aandacht gaat naar het welzijn van de katjes en het gezond houden van de vacht.


Katvriendelijk

Alles voor het welzijn van je katje, waarbij ik kijk naar de stress-signalen, hoe subtiel die ook kunnen zijn

  • wordt de stress te hoog, dan wordt er even een pauze ingelast, eventjes een snoepje, even spelen, een knuffeltje om nadien verder te gaan met de trimbeurt

  • is de stress te ver boven de drempel, dan stopt de trimbeurt, het heeft geen zin je katje nog te willen verzorgen als het echt te veel wordt voor haar

  • katjes worden verzorgd zonder dwangmiddelen, zoals harnassen, maskers, nekvel pakken, vastzetten, zonder te forceren

Vachtbesparend en vachtvriendelijk

  • katjes worden niet ontwolt, noch geplukt

  • er wordt niet onnodig gewassen

  • er wordt geen gebruik gemaakt van scherpe kammen, ontwolmateriaal zoals harkjes, ontwollers, coatkings, klittenmessen, furminators, ….

  • klitten worden voorzichtig uitgekamd, zit de klit te vast dan wordt enkel de klit weg geschoren

  • vilt wordt weg geschoren, maar enkel daar waar de viltplak zit

  • goede vacht wordt gespaard

  • de vacht volledig kort scheren wordt niet gedaan, tenzij de volledige vacht vervilt is of op advies van de dierenarts (en met brief van dierenarts waarin staat waarom volledig scheren nodig is); het vachtje volledig kort scheren is echt niet vachtvriendelijk, katjes hebben hun vachtje nodig om hun temperatuur te regelen, om zich te beschermen tegen parasieten, tegen kwetsuren …

Advies aan kattenbaasje

Jij als baasje krijgt advies over de verzorging van jouw katje, wat wij als kat- en vachtvriendelijke kattentrimsters doen en wat je zelf kan doen om de vacht van je katje klitvrij te houden. Ik leg je ook uit welke materialen kat- en vachtvriendelijk zijn.


Kennis en ervaring

Dit kattentrimkeurmerk waarborgt ook dat wij, kat- en vachtvriendelijke kattentrimsters, regelmatig bijscholing volgen, onze kennis verruimen en onze kennis delen met andere kattentrimsters. Enkel zo kunnen we garanderen dat nog meer kattentrimsters op de juiste manier katjes zullen verzorgen.


Kortom, dit Kattentrimkeurmerk garandeert jou dat je katje met kennis en liefde zal verzorgd worden, waar het welzijn en de vacht centraal staan. Maar ook met de nodige knuffels voor de katjes die dit graag hebben.


Lieve knuffels

Annick

21 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page