top of page

Pepijntje, de liefdevolle bemiddelaar - social facilitator

Nu Pepijntje terug thuis is, wil ik graag zijn verhaal, in mijn meerkattenhuishouden, met jullie delen, want er is mij iets heel speciaals opgevallen.


Liefde op het eerste gezicht

In November 2016 kwam Bambino kater Pepijn Van Gothicat mijn leven binnen. Samen met een bevriende Cattery zou Pepijn als dekkater bij mij wonen en zouden de poesjes bij hem op bezoek komen. Eén krols poezenmeisje bracht hier toen een aantal dagen door, zonder resultaat.

Toen het poesje terug naar huis was, besefte ik dat Pepijn niet enkel mijn leven was binnengeglipt, maar ook mijn hart. Van in het begin hadden Pepijn en ik een speciale band. Hij was zo lief, zo aanhankelijk, zo goed met mijn andere katjes, zo uniek, zo mooi.


Pepijn wordt mijn Pepijntje

Daarom besloot ik in Januari 2017 … Pepijn wordt mijn Pepijntje.

Pepijntje werd gecastreerd en werd deel van mijn kattenfamilie, die op dat moment nog bestond uit Britse Korthaar katertje Pipoli’s Djako, Sphynx meisje Hanni of The Beauty Lovers en de Elf broertjes Special Passion Baron & Buzzer.

Pepijntje genoot van hun gezelschap. Samen spelen, samen slapen, zijn zusje en broertjes wassen, ja zelfs Djako’s oortjes kregen af en toe een wasbeurt.


In Mei 2017 kreeg mijn kattenfamilie er een vriendje bij, Elfje Special Passion Cullin en in Augustus 2018 maakte Lykoi Special Passion Wolfke, mijn familie compleet.

Ook met Cullin en Wolfke was Pepijntje direct dikke vriendjes.


Mijn huis werd een echt kattenhuis, want 7 katjes gelukkig maken en vooral gelukkig houden is een dagelijkse bezigheid. Er werden kliekjes gevormd maar telkens was Pepijntje er om de groep samen te houden.


Social facilitator

En dat is nu juist wat een Social facilitator doet. Het is een katje dat met alle andere katjes een goede verstandhouding heeft, het is een groepsfiguur die kopjes en knuffels geeft, die vriendschappelijk gedrag vertoont naar iedereen in de groep en die ook vriendschap krijgt van de andere katjes. Het is het katje die de geuren van alle andere katjes uitwisselt. Zo’n katje mag nooit alleen leven, want het heeft echt vriendjes nodig.

Nu Pepijntje over de regenboogbrug is, merk ik een verandering van energie, van dynamiek in mijn kattengezin.

Vroeger gebeurde het vaak dat alle katjes samen onder een dekentje tegen elkaar sliepen. Nu blijven ze in hun eigen kliekje. De 2 echte broers Baron en Buzzer liggen samen in hun bedje en de andere, Hanni, Cullin en Wolfke liggen tegen of op elkaar geplakt in een mandje.

Enkel ’s avonds wanneer ik in de zetel zit, komen ze allemaal dicht bij mij en liggen ze samen onder het dekentje.


Zo zie je, het verlies van Pepijntje heeft niet enkel een invloed op mij, maar ook op mijn kattengezin.


Lief Pepijntje, vrouwke, je zusje Hanni, je broers Baron & Buzzer, Cullin & Wolfke missen je zo hard.

Jij bent, samen met Basal, Sjoeke, Djako en mijn grootste ster Toontje, een fonkelend sterretje zowel aan de hemel als in ons hart.

87 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page